Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκρισή στην πρόσκλησή μας και την άριστη συνεργασία προς:

τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστα Φιλιππίδη, καθώς επίσης και τη διαχειριστική ομάδα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας – Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/5/2023, με τη συνεργασία της συντονίστριας του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, κ. Γεωργίας Πουγαρίδου, των εκπαιδευτικών ΣΤ1 & ΣΤ2, κ. Ελένης Γαύρου και κ. Χαριτίνης Ζαννίκου, καθώς και της διευθύντριας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Ευγενίας Γάκη.

Την παρακολούθησαν μαθητές/τριες από την ΣΤ’ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη δράση του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, τις βασικές επιδιώξεις του φορέα υποδοχής του Κέντρου, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Η παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης έγινε από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστα Φιλιππίδη και περιελάμβανε την ιστορική αναδρομή στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις χώρες που την απαρτίζουν, τις σημαίες των ευρωπαϊκών χωρών, το ενιαίο νόμισμα (Ευρωζώνη), τι γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης, τις αξίες που πρεσβεύει, αλλά και στο πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση διευκολύνει τη ζωή μας.

Οι μαθητές και μαθήτριες, έμαθαν για τη σημασία της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη, ενώ παράλληλα μέσα από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, θα γνωρίσουν καλύτερα την Ευρώπη και θα ενστερνίζονται τα ευρωπαϊκά ιδεώδη της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας.

Η ενίσχυση και έμπρακτη υποστήριξη από τους δημόσιους φορείς αποτελεί σημαντική κοινωνική προσφορά, η οποία σηματοδοτεί την αναγνώριση της ευρύτερης κοινωνίας στο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο σχολείο μας και αποβαίνει πάντα σε όφελος των μαθητών/τριών του Σχολείου μας.

Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας!

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Ευγενία Γάκη

Ευχαριστήριο 6ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *