Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1, Α2 και Β παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας», του θιάσου «Εκόντες» στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» , με τη συνοδεία και εποπτεία των εκπαιδευτικών δασκάλων τους: κ. Ζαννίκου Χαριτίνη, κ. Σφέτκου Μαρία, κ. Πουγαρίδου Γεωργία και κ. Δάφνη Πολπατζή.

Λίγα λόγια για την αξιόλογη και γεμάτη νοήματα θεατρική παράσταση. Ο μικρός πρίγκιπας αποφασίζει να αφήσει τον μικροσκοπικό πλανήτη και το αγαπημένο του λουλούδι για να έρθει σε επαφή με άλλους κόσμους. Στο ταξίδι του γνωρίζει διάφορους ανθρώπους, που προβάλλουν διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα των ενηλίκων. Το κοινό σημείο των περισσότερων είναι ο εγωισμός και η ανικανότητα να δημιουργήσουν αληθινούς δεσμούς. Το ταξίδι του έχει τελικό προορισμό τη Γη. Εκεί συναντά την πρώτη του φίλη στο πρόσωπο μιας αλεπού, όπου θα κάνει μια παράξενη συμφωνία με ένα φίδι. Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την άφιξή του στη Γη, ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στο σημείο που πάτησε για πρώτη φορά, για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με το φίδι. Στη συνέχεια γνωρίζει έναν πιλότο που έχει πέσει με το αεροπλάνο του στην έρημο και του αφηγείται το συναρπαστικό του ταξίδι. Ο πιλότος δένεται μαζί του και ανακαλύπτει την δική του χαμένη παιδικότητα.

«Ο μικρός πρίγκιπας», αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα λογοτεχνικό αριστούργημα. Ορίζεται ως ένα διαρκές μάθημα για όλους μας. Είναι ίσως το κλειδί για έναν καλύτερο κόσμο, που δυστυχώς οι άνθρωποι όλο κάπου το ξεχνούν. Όπως αναφέρει και η αλεπού στον μικρό πρίγκιπα : «μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά…την ουσία δεν τη βλέπουνε τα μάτια». Μία εξαιρετική θεατρική παράσταση που απόλαυσαν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, με πολλαπλά μηνύματα.

Έπειτα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ δημοτικού επιστρέφοντας στη σχολική αίθουσα κατανόησαν και συζήτησαν με τη δασκάλα τους κ. Πουγαρίδου Γεωργία τα βαθύτερα νοήματα που υπάρχουν στο λογοτεχνικό αριστούργημα. Ο φανταστικός αυτός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας, αυτό που κάνει τις πιο σωστές ερωτήσεις, αντικρίζει τον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο και δε φοβάται να πει στους ενήλικες σκληρές αλήθειες.

Οι άνθρωποι έχουν αστέρια που δεν είναι τα ίδια.

Για αυτούς που ταξιδεύουν, είναι οδηγοί.

Γι’ άλλους, δεν είναι παρά μικρά φωτάκια.

Για τους σοφούς, είναι προβλήματα.

Μα όλ’ αυτά τα αστέρια σωπαίνουν.

Εσύ θα ‘χεις αστέρια που δε θα τα ‘χει κανένας….

0-02-05-ece14b6e3aeeb33a6b997430b35ce202a67d8d5ae34092c85bc6f305e8f6b563_a191093662976821
Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης “Ο Μικρός Πρίγκιπας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *