“Πάμε να γίνουμε φίλοι΄”

Ομάδα μαθητών του Δ1 τμήματος του σχολείου μας συμμετέχει, εδώ και λίγο καιρό, στο εθνικό eTwinning έργο «Πάμε να γίνουμε φίλοι;» με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής, κου Κώστα Μπάτζιου. Συμμετέχουν  συνολικά 16 σχολεία από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και δύο Ελληνικά Δημ. Σχολεία του εξωτερικού (Λονδίνο και Βουπερταλ).

Στα πλαίσια του έργου έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο δραστηριότητες. Στην πρώτη, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων που συμμετέχουν παρουσίασαν τον εαυτό τους και περιέγραψαν τι σημαίνει για αυτούς/ες “φιλία”. Η παρουσίασή τους, μαζί με τις αντίστοιχες των υπολοίπων μαθητών, αναρτήθηκαν σε ένα κοινόχρηστο ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων Padlet. Μπορείτε να επισκεφτείτε και να δείτε εδώ  το Padlet, καθώς και να αφήσετε κάποιο σχόλιο.

Η δεύτερη δραστηριότητα περιλάμβανε την ανταλλαγή  Χριστουγεννιάτικων καρτών μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων. Εμείς αποφασίσαμε να στείλουμε τις κάρτες μας στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Λονδίνου.

Οι κάρτες που λάβαμε

Και επειδή το πρόγραμμα γίνεται στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, οι κάρτες μας ήταν ψηφιακές και με μία δόση από… Χριστουγεννιάτικη μαγεία. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας μπορείτε να δείτε εδώ.

Ελπίζουμε να σας άρεσαν τα έργα μας. Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη του Προγράμματος

Νέες δράσεις της eTwinning ομάδας του σχολείου μας (ενημ. 25-2-2023)

Στα πλαίσια της 3ης δραστηριότητας οι eTwinners κλήθηκαν να επιλέξουν το λογότυπο του έργου. Έτσι, το κάθε σχολείο έπρεπε να καταθέσει την πρότασή του (ζωγραφιά). Όλες οι προτάσεις αναρτήθηκαν σε ψηφιακή ψηφοφορία (δείτε εδώ τα αποτελέσματα και τις υποψηφιότητες) στην οποία συμμετείχε το κάθε σχολείο με μία ψήφο.

Η ομάδα μας ζήτησε τη βοήθεια της δασκάλας εικαστικών του σχολείου μας, κας Κατερίνας Ελευθεράκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Υπό την καθοδήγησή της τα παιδιά έφτιαξαν πολύ όμορφες ζωγραφιές, ατομικές αλλά και κάποιες ομαδικές.

Στη συνέχεια , με ψηφοφορία στην τάξη καταλήξαμε σε αυτή που αποτέλεσε την τελική μας πρόταση.

Η πρόταση της ομάδας μας

Τελικά επικράτησε η υποψηφιότητα του Τμήματος Ένταξης του Δημ. Σχ. Βέλου Κορινθίας (φωτό) η οποία και θα αποτελεί στο εξής το σήμα κατατεθέν του έργου.

Στη δική μας ομάδα καταφύγαμε και πάλι στις υπηρεσίες του διαδικτύου και ψηφίσαμε σε ένα, δεύτερο, εσωτερικό δημοψήφισμα (δείτε εδώ τα αποτελέσματα και τις υποψηφιότητες) για να καταλήξουμε στην επιλογή μας. Νικήτρια αναδείχτηκε η πρόταση του γειτονικού μας Δημ. Σχολείου Αμμοχωρίου Φλώρινας.

Η επιλογή μας

Εν τω μεταξύ, οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας μας απάντησαν και σε ένα online ερωτηματολόγιο που έφτιαξαν οι συντονιστές του έργου σχετικά με τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτό και τις προσδοκίες τους.

Μείνετε συντονισμένοι. Περισσότερες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες έρχονται…