Πρόγραμμα ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ 2022

Δραστηριότητες του Ολοήμερου Τμήματος του σχολείου μας για την επέτειο του “ΟΧΙ”

ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ – 2022

ΤΑΞΗ: Δ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥΓΑΡΙΔΟΥ (ΠΕ70), ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΡΙΖΙΔΟΥ (ΠΕ70), ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ (ΠΕ08)

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να διακρίνουν τις Αξίες και τις Αρχές και να μπορούν να συνδράμουν σε έναν κόσμο ελεύθερο από παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, απαλλαγμένοι από στερεότυπα και φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, ως υπεύθυνοι αυριανοί πολίτες.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 12 ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ – 2022

ΤΑΞΗ: Γ1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΒΑΣΩ ΒΟΓΔΑΝΙΔΟΥ (ΠΕ70), ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ (ΠΕ08)

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από τους 12 θεούς και τους ήρωες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, μέσα από παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο, με τελικό αποτέλεσμα την παραγωγή ενός βίντεο Animation με την τεχνική του Stop-motion.

ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ – 2022

ΤΑΞΗ Β

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΜΑΡΙΑ ΣΦΕΤΚΟΥ (ΠΕ70), ΑΥΓΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ (ΠΕ70), ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ (ΠΕ08)

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τον τόπο τους μέσα από τη μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος και τη γεωγραφία της περιοχής, να γνωρίσουν τους κινδύνους από τη μόλυνση και την έλλειψη νερού, να ενεργοποιούν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να αποκτήσουν θετική  στάση απέναντι στη διατήρηση και προστασία των υδάτινων πόρων και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2021-2022

Η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, έγινε παράλληλα με τις εκδηλώσεις λήξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022, στο χώρο του εργαστηρίου Εικαστικών. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν και να θαυμάσουν τα προσωπικά τους έργα από το μάθημα των Εικαστικών, αλλά και εκείνα των συμμαθητών τους, τα οποία δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.