Τη Δευτέρα 1 Απριλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου και φιλοξενήσαμε τους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ τάξης του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης για τη δυνατότητα να εγγραφούν μετά την αποφοίτησή τους στο Μουσικό Γυμνάσιο, για τα μαθήματα και το πρόγραμμα του σχολείου καθώς και για τη διαδικασία εισαγωγής τους. Στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και επιπλέον μαθήματα μουσικής και τεχνών. Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι η απόκτηση της γενικής μόρφωσης καθώς και η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της Μουσικής Παιδείας. Οι μαθητές μελετούν την Ελληνική Μουσική Παράδοση, την Ευρωπαϊκή μουσική, την Ιστορία της Τέχνης και Θέατρο.

Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου στοχεύει: « Στην προετοιμασία και την κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής, χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης ».

Η διευθύντρια κυρία Δούπα Μαρία-Ευθυμία απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών μας, συζήτησε με τα παιδιά για τον καταλυτικό ρόλο της μουσικής στην καλλιέργεια του Ανθρώπου και ενθάρρυνε τους μαθητές και μαθήτριες να αποκτήσουν γνώσεις και αυτογνωσία, να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό βασιζόμενο στις αρχές του αυτοσεβασμού, του σεβασμού προς τους άλλους και το περιβάλλον, την αίσθηση της υπερηφάνειας μέσα από τις σχολικές και τις εθνικές μας παραδόσεις αλλά και την εκτίμηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας στην σχολική κοινότητα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έπαιξαν ζωντανά μουσικά κομμάτια με πλήθος μουσικών οργάνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και ενθουσίασαν τα παιδιά της έκτης τάξης. Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσίαση. Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσικό σχολείο Αμυνταίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://mousiko-amyntaiou.gr και στο τηλ 2386023224.

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στο Σχολείο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *