Με αφορμή την 6η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης ανταλλάξαμε σκέψεις και εμπειρίες με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου σε κάθε μορφή. Σε αυτή την πολύ σημαντική μέρα για το σχολείο μας, η δασκάλα της τάξης κυρία Πουγαρίδου Γεωργία, η δασκάλα Ειδικής Αγωγής, κυρία Πολπατζή Δάφνη και ο ψυχολόγος του σχολείου, κύριος Τόρκος Σταύρος αφιέρωσαν την μέρα αυτή σε δράσεις, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Στις δράσεις αυτές έγινε προσπάθεια να αντιληφθούν οι μαθητές την έννοια της λέξης “bullying”. Με την παρουσίαση project έγιναν γνωστές οι διάφορες μορφές βίας. Στη συνέχεια συζητήθηκαν εμπειρίες μαθητών και έγινε προβολή ταινίας σε μορφή κινούμενων σχεδίων με σκοπό την κατανόηση του φαινομένου. Ακολούθησε ένα τραγούδι με σύνθημα “stop bullying” για να αντιληφθούν οι μαθητές τη βαρύτητα που έχει το να επικοινωνούν και να συζητούν όσα τους προβληματίζουν. Έπειτα δημιούργησαν αφίσες με συνθήματα υπέρ της αγάπης και του σεβασμού.

Τέλος, σημαντική ήταν η συμμετοχή του ψυχολόγου, ως προς την κατανόηση του σχολικού εκφοβισμού και ακολούθησε συμπλήρωση ερωτηματολογίου, για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τις δασκάλες της Β΄ τάξης.

Επίσης τα τμήματα του σχολείου μας Δ1, Δ2 και ΣΤ1 στις 6 Μαρτίου παρακολούθησαν δύο μικρού μήκους ταινίες που αναφέρονται στον σχολικό εκφοβισμό. Η πρώτη ταινία τιτλοφορούνταν “Το Παιδί με την Κόκκινη Γραμμή” και η δεύτερη “Bullying”. Μετά την προβολή των ταινιών ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές εξέφρασαν τις προσωπικές απόψεις και εμπειρίες τους.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *