Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας “Ίων Δραγούμης”, ζήσαμε μία ξεχωριστή μέρα. Το Σχολείο μας επισκέφτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.Ειρηναίος, ο οποίος απηύθυνε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τις εγκάρδιες ευχές του για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Χριστούγεννα.
Ο Σεβασμιότατος κ . Ειρηναίος συνοδευόταν από τον Διευθυντή της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή” κ.Κωστή Δήμτσα, ο οποίος εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου μετέφερε ευχές και δώρα στους μαθητές/μαθήτριες, καθώς και από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά.
Ο Διευθυντής του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας “Ίων Δραγούμης” κ. Κωνσταντίνος Λάζου και ο Σύλλογος Διδασκόντων τους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και τιμή. Στον Μητροπολίτη προσφέρθηκε ως αναμνηστικό δώρο από το Σχολείο ένα βιβλίο για την Ιστορία της Μακεδονίας. Στη συνέχεια οι μαθητές της Β και Δ τάξης έψαλλαν τα Κάλαντα της Θράκης, για να τιμήσουν την καταγωγή του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ειρηναίο (Νομός: Αλεξανδρούπολης) και οι μαθητές της Ε τάξης τα παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μαθητές χάρισαν όμορφα δώρα στον Μητροπολίτη και στον κ. Δήμτσα όπως χειροποίητες κατασκευές, ευχητήριες κάρτες και ζωγραφιές.
Έπειτα ο Μητροπολίτης και ο κ. Δήμτσας χάρισαν σ’ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας πολύχρωμες χειροποίητες υφασμάτινες τσάντες, τις οποίες επιμελήθηκαν παιδιά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τις δώρισαν στην Ελλάδα. Η πίστη στο Θεό και η δύναμη της Αγάπης και της Προσφοράς ενώνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι χειροποίητες τσάντες περιείχαν γραφική ύλη καθώς και ένα υπέροχο συμβολικό στολίδι. Οι μαθητές δέχτηκαν με χαρά τα δώρα, τις συμβουλές και την ευχή του Σεβασμιότατου. Τέλος οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με τον κ. Ειρηναίο και να λάβουν την Ευλογία και Ευχή του για τη συνέχιση του δύσκολου αλλά συνάμα σημαντικού εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου τους.

Η επίσκεψη του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας “Ίων Δραγούμης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *