Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, “Ίων Δραγούμης”, συμμετείχε σε κοινή δράση με το Ειδικό Σχολείο Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, στο ισόγειο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και η διασφάλιση μιας ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές/μαθήτριες της Β τάξης με υπεύθυνο εκπαιδευτικό την κα. Πουγαρίδου Γεωργία, της Γ τάξης με υπεύθυνο εκπαιδευτικό την κα. Γαύρου Ελένη και με τη συμβολή της εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής κα. Πολπατζή Δάφνη καθώς και του Διευθυντή της Σχολικής μας Μονάδας κ. Λάζου Κωνσταντίνο, συμμετείχαμε με βιωματικές δράσεις με τους μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, οι οποίες στόχευαν να προσεγγίσουν οι μαθητές το θέμα της αναπηρίας με υπευθυνότητα και ευαισθησία, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση ενεργοποιώντας τη σκέψη τους σε ζητήματα διαφορετικότητας και αποδοχής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε αφενός η ανάδειξη της φωνής όλων των μαθητών/ μαθητριών με αναπηρία και, αφετέρου, η παρουσίαση και διάχυση ενταξιακών δράσεων, που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας, με δρώμενα ευαισθητοποίησης καθώς και συνεργατικών πρακτικών στο σχολείο ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Αντωνίου Χρήστος, απένειμε στους μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης αναμνηστικά διπλώματα – επαίνους για τη συμμετοχή και δυναμική δράση τους.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *