Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, και συγκεκριμένα το διάστημα 8 – 23 Οκτωβρίου, εορτάζεται η Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κώδικα. Μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Στα πλαίσια της δράσης οργανώσαμε και στο σχολείο μας κάποιες δραστηριότητες – μαθήματα αφιερωμένες στην εισαγωγή των μαθητών στον προγραμματισμό και τις βασικές του αρχές.

Η αρχή έγινε με ένα unplugged (χωρίς υπολογιστή) μάθημα με τη Β’ και Γ’ τάξη στο οποίο οι μαθητές έπαιρναν διαδοχικά το ρόλο του ρομπότ και του προγραμματιστή.

Το συγκεκριμένο μάθημα έγινε στη βάση πρότυπης διδασκαλίας την οποία επέδειξαν στους εκπαιδευτικούς πληροφορικής της περιοχής μας οι υπεύθυνοι του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Φλώρινας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Αντίστοιχα μαθήματα θα γίνουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και με τις υπόλοιπες τάξεις ώστε όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του προγραμματισμού.

Code Week ‘22 (Εβδομάδα Προγραμματισμού) στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *